Translate

by CREATeviTY - «Gaudi - el Modernismo»

Συνεχίζουμε δυναμικά την επανάσταση στις σκοτεινές ημέρες με ακόμη περισσότερο φως που αυτή τη φορά έρχεται από το φάρο τέχνης by CREATEVITY, μέσα από την ετήσια μαθητική Έκθεση Χειροποιήτου Κοσμήματος και αντικειμένου, Ένδυσης και Αξεσουάρ που έλαβε χώρα στο Block33 15 και 17 Ιουνίου 2015.
Ελάτε μαζί μας για ένα ταξίδι στο χρώμα και στην ελπίδα, που εκφράζεται μέσα από τα χέρια "νέων" καλλιτεχνών, να σταθούμε μαζί στο γεφύρι που ονομάζεται τέχνη και να αγναντέψουμε το  χείμαρρο του χρόνου.

Το Κ.Δ.Β.Μ.1 «by CREATeviTY» διοργανώνει την 5η ετήσια μαθητική έκθεση και τον 3ο Κατασκευαστικό Διαγωνισμό με θέμα «Gaudi - el Modernismo». Σκοπός είναι η καλλιτεχνική έκφραση και εξέλιξη των μαθητών αλλά και η ανάδειξη του υψηλού επιπέδου γνώσεων και δεξιοτήτων που παρέχει το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα μαθητών από 10 διαφορετικά μαθήματα που αφορούν χειροποίητα κοσμήματα μέσα από διάφορες τεχνικές, σχέδια κοσμημάτων, εικαστικές κατασκευές, ρούχα και αξεσουάρ. Όλα τα εκθέματα βασίζονται στην ύλη και στις τεχνικές που διδάσκονται οι μαθητές μέσα στη σχολή με επιρροές από το προσωπικό γούστο του καθενός. Ορισμένοι από αυτούς σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα μοναδικό κομμάτι σχετικό με το θέμα του φετινού Διαγωνισμού.Τη διοργάνωση και πιο συγκεκριμένα τον Διαγωνισμό στηρίζουν ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης (Σ.Κ.Ω.Θ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Β.Ε.Θ.), επαγγελματίες του χώρου της μόδας, του κοσμήματος αλλά και των εικαστικών γενικότερα ως μέλη της Κριτικής Επιτροπής. Επίσης, επαγγελματίες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τους οποίους διατηρούμε συνεργασία, προσφέρουν δωροεπιταγές και προϊόντα στους βραβευμένους του Διαγωνισμού.


Πριν προχωρήσουμε επιβάλλεται να παραχωρήσουμε κάποιες πληροφορίες για το όλο εγχείρημα και τους ενορχηστρωτές αυτής της υπέροχης προσπάθειας.

Η εταιρεία «by CREATeviTY» της Εύης Δημολαΐδου, δραστηριοποιείται στο χώρο της Τέχνης από το 2008, με την κατασκευή και πώληση χειροποίητων κοσμημάτων, ειδών γάμου – βάπτισης και εικαστικών κατασκευών. Από το 2010 η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στον τομέα της επιμόρφωσης με την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων – σεμιναρίων Αργυροχοΐας σε ενηλίκους. Παράλληλα, εκσυγχρονίζει τη δράση του Εργαστηρίου της επενδύοντας στην αγορά μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού και κατεργασίας υλικών τόσο για καλλιτεχνικές όσο και για βιομηχανικές εφαρμογές. Το καλοκαίρι του 2013 μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της στο πιο νευραλγικό σημείο της πόλης, το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο καινούργιος και ειδικά διαμορφωμένος χώρος καλύπτει πλέον το ευρύ φάσμα των νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς επίσης, τις αυξημένες ανάγκες και τις καινοτόμες ιδέες του Εργαστηρίου. Στις αρχές του 2014, η εταιρεία πιστοποιείται από τον ΕΟΠΠΕΠ και έκτοτε θεωρείται αναγνωρισμένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1

 
Θα ειπωθούν και άλλα στη συνέχεια.. αλλά τα τα επιβλητικά υφάσματα μας γνέφουν και είναι αδύνατον να καθυστερήσουμε την είσοδο στην έκθεση...


Τα υφάσματα και οι τεχνοτροπίες ακολουθούνται από τις αντίστοιχες φωτογραφίες των έργων έμπνευσης. 


Η λεπτομέρεια και τα χρώματα αποπλανούν τον ανήσυχο Νου... 


Φινέτσα προσοχή και γούστο έχουν παντρευτεί.








Προχωράμε σε αναρτημένες εργασίες των φοιτητών του μακραμέ. 




Ακολουθεί η τέχνη της μικροϋφαντικής









Τα χρώματα και η ποικιλία κάνουν την έκθεση ατελείωτη, και την επιθυμία για ακόμη περισσότερα πιο έντονη.



Η φαντασία κάνει υπερωρίες στα έργα τέχνης που ξαφνιάζουν από γωνιά σε γωνιά. 


Τα προσωπεία φεύγουν, αφήνοντας μονάχα τα χρώματα της καρδιάς να πει τους δικούς της στίχους.





Κάθε αντικείμενο είναι φτιαγμένο με τόσο μεράκι που θαρρείς και αν αφαιρεθεί θα πάρει μαζί του και τα υπόλοιπα. 








Ο χρόνος έχει σταματήσει. Το μόνο που κυλά είναι τα καρδιοκτύπια του κάθε καλλιτέχνη. 


 Μέσα στον "ανθόκηπο" της δημιουργίας, συνεχίζει αέναα η σκυταλοδρομία της επιτυχίας με την αποτυχία με νικητή πάντα την προσπάθεια. 


Σε αυτό το "κύκλο της ζωής". 


Με φάρο την υπομονή και την επιμονή. 



εκεί όπου κατοικεί η φαντασία και η εξέλιξη. 


Προστατευμένες από τους δράκους του μόχθου. 



Ξεδιπλώνονται γαλήνια τα κύματα του χρόνου... 

Ας επανέλθουμε λοιπόν στην ψυχή της προσπάθειας αυτής την Εύη Δημολαϊδου και να μοιραστούμε μαζί το όραμά της και την κινητήριο δύναμη που την ώθησε σε αυτό το εγχείρημα. 



 Δημιουργία λοιπόν… ό,τι καλύτερο! Εποχή ανασυγκρότησης, αναζήτησης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου.Έτσι σκεπτόμενη ξεκίνησα πριν από χρόνια! Όταν τα παιδιά μεγάλωσαν και μπορούσα να αφιερώσω χρόνο στον εαυτό μου…
…και να, έντεκα χρόνια μετά στη δική μου Σχολή. Με την καρδιά να πάλλεται σε γρήγορους ρυθμούς… εν μέσω κρίσης, τόλμησα! Ονειρευόμουν να γεμίσουν οι τάξεις με μεγάλα παιδιά. Να πιάσουν τα χέρια σφυρί και αμόνι, κλωστές, χάντρες, υφάσματα, πινέλα, μπογιές, πηλούς, χρώματα… Και κάπου εκεί ανάμεσα ν’ ακούγονται τα γέλια τους! Άλλωστε, πότε θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας στιγμές αισιοδοξίας; Τότε μόνο, όταν νιώθουμε ασφαλείς και αυτάρκεις. Δημιουργικοί! Μέσα σε ένα χώρο που είναι φτιαγμένος για μας, και νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Σ’ αυτόν που θα γνωρίσουμε φίλους και θα μοιραστούμε γνώσεις, μικρά μυστικά και που θα κερδίσουμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Σμιλεύοντας τα μέταλλα, πλάθοντας τον πηλό, υφαίνοντας ή ράβοντας, σχεδιάζοντας και ζωγραφίζοντας, μεταμορφωνόμαστε καθώς ανακαλύπτουμε πως ΠΟΤΕ δεν σταματάμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας. Αυτός ο χώρος για μένα και για όλους εσάς, ήταν υπόσχεση ζωής!



Eύη Δημολαϊδου... το χαμόγελο και η αγάπη της κάνει τα διαμάντια να ζηλεύουν.

Τον άνθρωπο που ξέρει όχι μόνο να δίνει απλόχερα αλλά και να δέχεται. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο την αμέριστη υποστήριξη που έχει στο πλευρό της από το οικογενειακό αλλά και το άμεσο περιβάλλον της.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό.... Είναι εκείνος "ο δάσκαλος" που δεν ξεχνά να είναι μαθητής, είναι εκείνος ο άνθρωπος που δε χρειάζεται να κομπάζει γιατί το μεγαλείο βρίσκεται μέσα του, και στο χαμόγελο των ανθρώπων γύρω του. Moιραζόμαστε κάποια από αυτά...



















Με τη συνεργάτιδα από τα B.J.P Έλλη Παναγιωτίδου



                                             Δώρα Παναγιωτοπούλου με δημιουργίες της.














Ιωαννίδου Χριστίνα,  Αμίνα Μπονταλάκ, Κατερίνα Στυλπνοπούλου  ,Δώρα Παναγιωτοπούλου

Αμίνα Μπονταλάκ (τιμητική διάκριση ) με δημιουργίες της



Στυλπνοπούλου Κατερίνα (τιμητική διάκριση ) με δημιουργίες της.


                              
Δώρα Παναγιωτοπούλου ,      Νικολέτα Γαλατσιανου, Βασιλική Κιμιγκέλη,        Βάγια Κελέκογλου,         Ιωαννίδου Χριστίνα

Η χαμογελαστή ομάδα του μακραμέ με δασκάλα τη Νικολέτα Γαλατσιάνου.
 

Τα έργα ξεκουφαίνουν τον θεατή με τις ιστορίες που κρύβουν στα μαγικά συστατικά τους.





Στους αρμούς της συνοχής τα μόνα τούβλα είναι οι δημιουργίες των νέων καλλιτεχνών. 


Προχωράμε στο πιο φαντασμαγορικό σημείο της έκθεσης που είναι το κόσμημα.

Ο Gaudi θαυμάζει από το παραμυθένιο του παράδεισο τις δημιουργίες των φοιτητών.






Φωτεινά κύματα ελπίδας και αισιοδοξίας πλημμυρίζουν την αίθουσα


Οι μαθητές έχουν επιστρατεύσει,για να τιμήσουν το μεγάλο καλλιτέχνη, όλο το ζωϊκό βασίλειο που τόσο αγαπούσε.



 

Σχέδια και μορφές θαρρείς από άλλο πλανήτη, 


 από τις σελίδες κάποιου ξεχασμένου παραμυθιού.


Και το πρώτο βραβείο για την κατηγορία της αργυροχοϊας είναι......




Μια ιδιαίτερη τόσο στο σχήμα όσο και στην πολυπλοκότητα δημιουργία του Χάρη Κουλαξίζογλου.

'Ετσι ξεκίνησε...


Η έκθεση αυτή αποτέλεσε μια  ευκαιρία για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο, για να δει από κοντά πως η ανάγκη των ανθρώπων για δημιουργική έκφραση ή επαγγελματική διέξοδο υπερκαλύπτεται μέσα από τα μαθήματα που διδάσκονται σε ένα περιβάλλον φιλικό και ταυτόχρονα ποιοτικό και ασφαλές όπως αυτό του Κ.Δ.Β.Μ.1 «by CREATeviTY».
Η είσοδος στην έκθεση αλλά και η παρακολούθηση των δύο εκδηλώσεων ήταν ελεύθερη.

Να ευχηθούμε οτι πιο ευοίωνο σε αυτό το ατέρμονο ταξίδι της προσφοράς και της δημιουργίας.

Ραντεβού του χρόνου με θέμα.... "Αρχαία Ελλάδα".




Καλή συνέχεια!

Ιούνιος 2015


Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Ι
Φράγκων 20 | Θεσσαλονίκη | Τ.Κ. 54625
Τηλ. 2310 851476
email : info@bycreatevity.gr
web :  bycreatEVIty
http://courses.bycreatevity.gr/


Aκολουθήστε τους δημιουργικούς μας περιπάτους μας με ένα Like στο Facebook ή αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω γιατί... η γνώμη σας μετράει.






Βραβευθέντες μαθητές  και ευχαριστίες του Κέντρου


Τμήμα Αργυροχοϊας

1ο βραβείο - Χάρης Κουλαξίζογλου

2ο βραβείο
Γιώργος Πανίδης - 3ο βραβείο
Βασιλική κράτσιου
1ος έπαινος - Μαρία Σαββίδου
2ος έπαινος - Αθηνά Ζέλιου
3ος έπαινος - Άννα Ροδοπούλου
4ος έπαινος - Κώστας Κολοθάς


Τιμητική διάκριση (Σύλλογος Κοσμηματοπωλών- Ωρολογοπωλών)
Γεωργιάδου Δήμητρα

Τιμητικές διακρίσεις
Δημητριάδου- Γρίβα Χριστίνα,Αμίνα Μπονταλάκ,Στυλπνοπούλου Κατερίνα,Μαρία Φεργαδιώτη

Λοιπά προκριθέντα

Αθανασίου Ευτυχία,Ασλανίδου Μένη,Ζωγραφίδη Αγγελική,Νικολάου Δέσποινα,Παπαδοπούλου Μάρθα,Σφινάρη Κατερίνα,Τολιοπούλου Θώμη,Τυροθουλάκη Έφη,Φιρφιρή Ντίνα


Τμημα Σχεδίου κοσμήματος
Έφη Βαρδάκα


Τμήμα Μικρουφαντικής
Βασιλική Μίκρου


Τμήμα Ραπτικής - πατρόν
1ο βραβείο- Άννα Φόνσου
2ο βραβείο -Ελένη Τζαβέα
3ο βραβείο - Αργυρώ Ζιώγα

Τα βραβεία δόθηκαν ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχόντων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους και στους φορείς της πόλης μας, αλλά και των Αθηνών και των Ιωαννίνων, που στήριξαν την προσπάθεια τη δική μας και κυρίως των μαθητών:

Το βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Το Σύλλογο Κοσμηματοπωλών- Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, ο οποίος για πρώτη φορά βράβευσε σε έκθεσή μας, με Τιμητική Διάκριση μαθήτρια για την εμπορικότητα του έργου της και με το συμβολικό ποσό των 50 Ε

Τα μέλη της κρητικής επιτροπής:

Πέτρο Καλπακίδη
Διαμαντή Μποζαμπαλίδη, ο οποίος επίσης βράβευσε με Τιμητική Διάκριση και με προσωπική χορηγία παραδίδοντας σε μαθήτρια ορυκτές πέτρες για την κατασκευή κοσμημάτων.
Χρήστο Δημητρακόπουλο, ο οποίος επίσης βράβευσε τέσσερις μαθήτριες με Τιμητική Διάκριση, με χορηγία ενός Ρουμπινιού, ένα Τοπάζ κ ένα ακατέργαστο Σιτρίν.
Μαρία Παπαδήμου
Μαρία Κοντοπούλου
Τους χορηγούς μας
B.J.P Έλλη Παναγιωτίδου κ Σία ΕΠΕ
Konstantinos Christofis
Αναστάσιος Κλαυδιανός
LOFTY΄S
Χαντροέλξη
salvagem
Ντίνα Λεμαντίνου
Ιχτιάρογλου
ΑΕF Εφραιμίδης
karlas
Paco Art Center
dimioyrgise.gr
Δι ΄ευχών Ελένης
Αrt mix
Το fm 100 και την κυρία Σοφία Ξανθοπούλου
ΤO ΤV 100 και την κυρία Χριστίνα Κανατάκη
Τον imagine και τον κύριο Γιάννη Σερβετά, καθώς και τον κύριο Βασίλη Δέλιο
Το Εγνατία TV και τον κύριο Αντώνη Ωραήλογλου
Την ομάδα dt. shoot, με τους κυρίους Θωμά Σαββόπουλο και Δημοσθένη Γιοβάνογλου
Το σύμβουλο επιχειρήσεων κύριο Αλέξανδρο Μπουζούδη της Alphaplan
Τους συνεργάτες μας
Sapranidou Meni Asimenia, Anastasia Iordanaki, Ελένη Αντωνή, Φωτεινή Νικολαϊδου, Αμανατίδου Σοφία, Νικολέτα Γαλατσιάνου, Σοφία Ρούσκα, Τραιντάφυλλο Παπαθανασίου.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ και μια τεράστια επίσης αγκαλιά στους μαθητές που συμμετείχαν, γιατί το επίκεντρο της εκπαίδευσης και της εξέλιξης είναι οι ίδιοι και τους αξίζουν συγχαρητήρια!